Return to Website
DobroDosli na Rekovac forum
Postanite Ucesnik u nekom od foruma,

Search For Similar Forums   ·   Return to Website

Prva
  Prethodna
  Odgovori
  Home
Sledeca  
Poslednja  
Search this Forum:  
Viewing Page 1 of 1 (Total Posts: 8)

Author Comment    
Oliver_Nemacka

apis_1389@yahoo.de

Jul 1, 06 - 12:58 PM
Bogata istorija LEVCA

Citao sam vesti (i ovde na stranici) da se u Manastir MANASTIRAK naslo slem, oruzje, skeleti i druge stvari koje potice (verovatno!) iz 13./14. veka.

Ovo je mnogo zanimljivo jer daje nama do znanja da se mozda jedan deo srpske Vojske, neke specijalne jedinice i/ili vojskovodje (Vojvode) nosile slem sa rogovima koje je iste vrste nosio i nas cestiti i Sveti Car Lazar!

Takodje moze se postaviti pitanje da li nije cela vojska od Raske (Raska je ta teritorija koja se sirila na danasnju Srbiju do Dunava i severne Crne Gore) nosila takve slemove? A Srbi iz drugih srpskih knezevina (Hum, Srem i taj kraj gore, Dalmacija, Arbanasija [Arbanasi su Srbi a ne Siftari), Zeta, Stara Srbija, Macedonija itd.) su nosili druge slemove?

To je ponovo dokaz da je LEVAC bogat sa istorijom o kojoj nazalost nisu mnogi svesni niti ponosni. Kao primer gde se to drugacije radi, Zlatiborcani su jako ponosni na njihov kraj (takodje i n.p. Crnogorci), zasto da nebudemo mi Levcani takodje ponosni na ono sta imamo - bogatu srpsku istoriju?

Pozdrav svima!
Satyr

Aug 15th, 2006 - 1:07 PM
Re: Bogata istorija LEVCA

Jel' znas ti da iz Levca jedino nismo imali kralja, a sve ostale titule smo imali...
I predsednika vlade 1978 (Desimir Jevtic iz Oparica), ministra inn poslova Jovanovica 1994(Oparic), prvog savetnika Kralja Petra I Karadjordjevica iz Lepojevica,etc,etc...
...ali smo i iznedrili i ubicu Karadjordja...
poussiere de lune

Aug 19th, 2006 - 10:31 AM

netacno!!!
ubica Karadorda se dosselio od nekud nije poreklom levcanin.
a ostali...nije nam bas za ponos ni Desimir Jevtic(komunjara) ni onaj Zivadin Jovanovic , za koga sam cula da je iz Oparica(milosevicev)
Satyr

Aug 23rd, 2006 - 7:47 PM

A sta si ti
Ako zivis u France, ili gde vec, sta si ti?
Srpkinja ili drzavljanin cega vec...
Tako i ovaj mucenik sto ubi Karadjordja...
poussiere de lune

Aug 23rd, 2006 - 10:16 PM

izvini molim te, mozes lli da pojasnis sta si hteo da kazes ovim zadnjim postom??
Satyr

Sep 19th, 2006 - 11:45 AM

Pa niko ne pamti ubicu Karadjordja po tome sto se doselio u Levac, vec ga pamte po tome da je iz Oparica....
Zakljucak izvedi sama...
poussiere de lune

Sep 20th, 2006 - 8:19 AM

i nije mi nesto jasna tvoja teorija al' dobro....da se ne smaramo sto godina
jasmina

Sep 26th, 2006 - 11:26 PM

pa bre ljudi gde da nadjem fotografije toga sto je pronadjeno u "Manastirku"nisam u mogucnosti da odem
levac moj zavicaj

Prva
  Prethodna
  Odgovori
  Home
Sledeca  
Poslednja  

Get your own FREE Forum today! 
Email Forms   Counters & Site Stats   Free Web Tools   Cheap Domains 
powered by Powered by Bravenet bravenet.com