Το βήμα ελεύθερης εκφράσης των δημοτών Τήνου.

Return to Website

Reply
  Home

Subject:   ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΝΟΣ
Name:   osiris
Date Posted:   Feb 11, 08 - 1:25 PM
Message:   Μαζεύω όλα τα τεύχη της εφημερίδας Τηνιακή ενδοχώρα και μου αρέσει όποτε έχω λίγο ελεύθερο χρόνο να ξεφυλλίζω τα παλαιότερα τεύχη και να βλέπω την επικαιρότητα του εκάστοτε μηνός. Ξαναδιάβαζα λοιπόν πρόσφατα το άρθρο του
κ. Κ. Δανούση στο τεύχος 47. ( Μάρτιος 2007 ) το οποίο και βρήκα πολύ σοβαρό και ενδιαφέρον.
Προσωπικά, όπως και οι άλλοι Τήνιοι πολίτες φαντάζομε, δεν έμαθα τι ακριβώς συνέβηκε με τα αρχαία ευρήματα στη χώρα. Παραθέτω λοιπόν ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο σαν αφορμή για συζήτηση, και αν κάποιος γνωρίζει κάτι επάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, ας συμβάλει. Νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα των αρχαίων που βρέθηκαν και είναι κρίμα να κουκουλωθεί και να θεωρηθεί απλά παρελθόν.

«…κανείς δεν θα θυμάται σε λίγο τι υπήρχε στο επίδικο σημείο. Ποιος γνώριζε τα φρεάτια του αρχαίου υδραγωγείου για να στεναχωρηθεί, αν μειώθηκαν κατά 2; Κανείς! Όπως και κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε να μας απάντηση πώς έγινε η καταστροφή της ανατολικής πλευράς του αρχαίου τοίχους με τη διάνοιξη του δρόμου.
Ο δρόμος βέβαια δεν ανοίχθηκε μόνος του. Ο ευλογημένος αυτός ‘ευεργέτης’ του τόπου έχει όνομα. Ατυχώς όμως δεν το γνωρίζει κανείς! Έχουν ήδη αρχίσει να αναγείρονται οικοδομές σε απόσταση αναπνοής από το αρχαίο υδραγωγείο! Όλοι το βλέπουν! Γιατί κανείς δεν ομιλεί; Γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται;
Οι απαντήσεις πολλές, αδιαφορία, τρομοκρατία, υπό ποικίλες μορφές, απαξίωση των διαμαρτυρομένων, αλλά και ‘διαπλοκή’ σε ποικίλους συνδυασμούς. Με τη σιωπή προσδοκούμε ότι όταν και εάν έρθει η ώρα θα εροκανίσουμε και εμείς κάτι τι. Έστω και ένα ‘μπετουδάκι’ στην αυλή μας, κανένα σκαλοπάτι κοκ! ……..Και σε ένα τόπο όπου η διαπλοκή και η εξάρτηση έχει ηλικία σχεδόν δύο αιώνων από τα ‘ελέη’ και τα ‘έλαια’ των ενδεών μέχρι τα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια μας, η έννοια του πολίτη αποτελεί, και μάλλον θα αποτελεί για πολύ χρόνο ακόμη αίτημα προς εκπλήρωση……»
Replies:    
Re: ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΝΟΣ by UNDER WATER · Feb 11, 08 - 2:00 PM
Re: Γνώσεις και άποψη by archaeologist · Feb 12, 08 - 2:07 AM
Re: Re: ΑΡΧΑΙΑ ΤΗΝΟΣ by osiris · Feb 12, 08 - 2:36 AM

Reply
  Home

powered by Powered by Bravenet bravenet.com